NEN 7510

NEN 7510 in de Zorgbranche

Organisaties in de zorg krijgen te maken met steeds strengere eisen. Met name op het gebied van privacy en security. De Algemene Verordening Gegevensbescherming vraagt van u dat u ‘voldoende en aantoonbaar’ beveiligt. Lastig, want wat is voldoende? Als u voldoet aan de NEN 7510 en u beschikt over een certificaat, heeft u een belangrijke stap in de goede richting gezet.

Ook de Autoriteit Persoonsgegevens noemt de NEN 7510 ‘een belangrijke norm voor informatiebeveiliging in de zorg’. En stelt: ‘U moet deze richtlijnen (van de NEN 7510) blijven volgen’.

Zorgverleners en de AVG

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft nieuwe verantwoordelijkheden met zich meegebracht. Ook voor u als zorgverlener, omdat de regels u dwingen om zorgvuldig om te gaan met de privacygevoelige informatie. Dit betreft de informatie van uw patiënten, maar ook van uw medewerkers. Vooral omdat nu veel informatie gedigitaliseerd is.

Waarom bij ons?

Omdat de Stichting Certificering MKB samenwerkt met Informatiebeveiligingdoejezo.

Informatiebeveiligingdoejezo is een specialist op het terrein van informatiebeveiliging en certificering. Zie de informatie op de website: https://7510.nl

Voor meer informatie en/of om direct een offerte aan te vragen kunt u contact met ons opnemen.

0318 – 843083

Call Now Button