ICT Branche en ISO 9001

De Stichting Certificering MKB is actief in de ICT branche. Uit onze ervaring is gebleken dat de ICT Branche en ISO 9001 een goede combinatie is. Veel bedrijven zich willen certificeren, maar de kosten en de inspanning zijn vaak een struikelblok. Hiervoor heeft de Stichting Certificering MKB het ISO 9001 Abonnement ontwikkeld.

ISO 9001 certificering

De volgende ICT bedrijven zijn in de afgelopen periode via de stichting ISO 9001 gecertificeerd:

De onderstaande bedrijven zijn gestart of starten binnenkort met de ISO 9001 certificering:

Voor meer informatie over deze bedrijven ga naar de betreffende websites.

ISO 9001 en ICT Branche

Werkwijze

De aangesloten ICT bedrijven zijn of worden samen met de stichting ISO 9001 gecertificeerd. De stichting maakt gebruik van 1 gezamenlijk kwaliteitshandboek.

Het grote voordeel is dat de kosten laag kunnen blijven. Dit door gebruik te maken van 1 handboek voor alle aangesloten bedrijven binnen de ICT Branche. Daarnaast wordt de certificering uitgevoerd door middel van praktijk audit onder de aangesloten bedrijven.

ICT Branche en ISO 9001Het centrale kwaliteitshandboek wordt via de cloud toegankelijk gemaakt. Ieder aangesloten bedrijf heeft toegang tot het zelfde handboek. Alle kwaliteitsregistraties worden op een eigen beveiligde deel van de cloud opgeslagen. Dit levert voordelen op voor de audits. Omdat er per bedrijf 1 centraal punt is waar alles moet staan.

Via de cloudtoepassing is het eenvoudig om versiebeheer op het kwaliteitshandboek toe te passen. Hierdoor is bijwerken en synchroniseren van documenten is eenvoudig. Om dit te realiseren wordt een applicatie op de desktop geïnstalleerd. Na het opleveren van het kwaliteitshandboek krijgen de leden de tijd om de procedures in hun organisatie in te voeren.

De Stichting Certificering MKB ondersteunt haar leden hierbij. Na circa 2 maanden na invoering wordt een interne audit gepland. De uitkomsten van de audit worden besproken met de bedrijven. De noodzakelijke wijzigingen worden via het Verbetermanagement doorgevoerd. Na de gebruikelijke termijn om bewijslast op te bouwen kan de ISO 9001 certificering uitgevoerd worden.

De huidige aangesloten bedrijven leveren o.a. clouddiensten, ICT-advies, ICT-beheer, outsourcing, netwerkbeheer, werkplekbeheer, verzuimsoftware en nog meer.

Voor meer informatie en/of om direct een afspraak in te plannen kunt u contact opnemen met:

                          office@certificeringmkb.nl of bel naar: 06 4141 1888