ICT Branche en ISO 9001

De Stichting Certificering MKB is actief in de ICT branche. Uit onze ervaring is gebleken dat de ICT Branche en ISO 9001 een goede combinatie is. Veel bedrijven willen zich certificeren, maar de kosten en de inspanning zijn vaak een struikelblok. Hiervoor heeft de Stichting Certificering MKB het ISO 9001 Abonnement ontwikkeld. Uiteraard is de Stichting Certificering MKB zelf ook ISO 9001:2015 gecertificeerd.ISO 9001 certificering

De volgende ICT bedrijven zijn in de afgelopen periode via de stichting ISO 9001:2015 gecertificeerd. Wij feliciteren de volgende ICT bedrijven met het behaalde resultaat:

De onderstaande bedrijven zijn gestart met de ISO 9001 certificering:

Voor meer informatie over deze bedrijven ga naar de betreffende websites.

ISO 9001 en ICT Branche

Werkwijze

De aangesloten ICT bedrijven zijn of worden samen met de stichting ISO 9001:2015 gecertificeerd. De stichting maakt gebruik van 1 gezamenlijk kwaliteitshandboek.

Het grote voordeel is dat de kosten laag kunnen blijven. Dit door gebruik te maken van 1 kwaliteitshandboek voor alle aangesloten bedrijven. Daarnaast wordt de certificering uitgevoerd door middel van praktijk audit onder de aangesloten bedrijven.

ICT Branche en ISO 9001Het centrale kwaliteitshandboek wordt via de cloud toegankelijk gemaakt. Ieder aangesloten bedrijf heeft toegang tot het zelfde handboek. Alle kwaliteitsregistraties worden op een eigen beveiligde deel van de cloud (van de stichting) opgeslagen.De gegevens worden encrypt (versleuteld) verstuurd en opgeslagen in de cloud.

Door de AVG (de nieuwste privacy wetgeving) kan dit ook op een andere (super beveiligde) locatie opgeslagen worden.

Voordat de kwaliteitsmanager van de stichting een interne audit uitvoert, gaat deze eerst een remote audit houden. Dit levert voordelen op voor de audits, omdat er pas een interne audit uitgevoerd wordt als er voldoende kwaliteitsregistraties zijn.

Via de cloudtoepassing is het eenvoudig om versiebeheer op het kwaliteitshandboek toe te passen. Hierdoor is bijwerken en synchroniseren van documenten eenvoudig. Om dit te realiseren wordt een applicatie op de desktop geïnstalleerd. Na het opleveren van het kwaliteitshandboek krijgen de leden de tijd om de procedures in hun organisatie in te voeren.

De Stichting Certificering MKB ondersteunt haar leden hierbij en kan op verzoek extra ondersteuning leveren. Na circa 2 maanden na invoering wordt een interne audit gepland. De uitkomsten van de audit worden besproken met de bedrijven. De noodzakelijke wijzigingen worden via het Verbetermanagement doorgevoerd. Na de gebruikelijke termijn om bewijslast op te bouwen kan de ISO 9001 certificering uitgevoerd worden door een praktijk audit.

De huidige aangesloten bedrijven leveren ICT projecten op het gebied van o.a. clouddiensten, ICT-advies, ICT-beheer, outsourcing, netwerkbeheer, werkplekbeheer, verzuimsoftware en nog veel meer.

Voor meer informatie en/of om direct een afspraak in te plannen kunt u contact opnemen met:

                          office@certificeringmkb.nl of bel naar: 06 4141 1888