Nieuwe deelnemer: CareFree

CareFree nieuwe deelnemer stichting

Thuiszorgorganisatie CareFree is de nieuwste deelnemer van de Stichting Certificering MKB.

 • Wij verlenen als thuiszorginstelling het volgende:
  – persoonlijke verzorging
  – verpleging
  – huishoudelijk hulp
  – begeleiding individueel
  – begeleiding groep, dagbesteding
  – leerbedrijf

Persoonlijke verzorging
Cliënten krijgen lichamelijke verzorging. Douchen, nagels knippen, scheren, haren kammen, tanden poetsen, incontinentiemateriaal wisselen, schoenen, kleding en kousen aan- en uittrekken.

Verpleging
Cliënten krijgen de juiste ondersteuning in de verzorging van hun wonden. Er wordt ook aan de medische aspecten gedacht. O.a. het meten van bloeddruk, bloedsuikerspiegel bijhouden, insuline spuiten en medicatie toedienen.

Huishoudelijke hulp:
Cliënten krijgen de nodige huishoudelijke hulp in het afwassen, stofzuigen, kleren vouwen, strijken, prullenmanden verwisselen, dweilen en ramen lappen.

Begeleiding individueel
Individuele begeleiding heeft twee richtingen waarmee wij ons bezig houden. De eerste richting legt de nadruk vooral op de lichamelijke/cognitieve beperkingen. Wij zorgen ervoor dat onze cliënten worden begeleid tijden het winkelen, administratie bij houden, afspraken nakomen, koken, wandelen, boodschappen doen, etc. Er wordt structuur gebracht in de dagelijkse leefwijze en er wordt geholpen met de praktische arbeid in en om het huis.

De tweede richting ligt de nadruk vooral op de geestelijk onderdelen. Wij zorgen ervoor dat onze cliënten de juiste discipline aanleren en aanhouden om zich gezond te kunnen ontwikkelen binnen de maatschappij.

Begeleiding groep, dagbesteding  
Cliënten worden in groepen begeleid op gebieden die van belang zijn voor de cognitieve, motorische en geestelijke ontwikkeling van de cliënten. Wij maken in dit geval gebruik van één van onze ontwikkelingsprogramma’s die van toepassing nodig geacht wordt.

Leerbedrijf
Kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichte beperking worden ondersteunt en begeleid tijdens de basisschool, MBO-opleiding en/of cursus. De clienten worden ondersteund en begeleid in de opleiding om de mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt te verbreden.

De focus van CareFree staat voornamelijk op het volledig ondersteunen van onze cliënten. Doordat wij meerdere talen spreken kunnen wij cliënten voorzien van zorg met verschillende nationaliteiten. Van deze cliënten zijn wij ook bekend met de cultuur en achtergrond. Het betreft: Nederlands, Engels, Duits, Aramees en Arabisch (meerdere dialecten). De cliënten die niet goed/geheel niet in het Nederlands kunnen communiceren, worden zo alsnog goed begrepen en zo wordt er ook beter voldaan aan de wensen en behoeften.